dilluns, 2 de setembre de 2013

IRATI: fagedes i fades, caminades i tradicions

Egun on! Ja tenim aquí el grup que va recòrrer la Selva d'Irati durant la penúltima setmana del mes d'Agost. Van ser cinc dies intensos en què la gent del grup, que venia de diferents punts del territori català, va caminar diferents contrades de la Vall d'Aezkoa i del Salazar.

El primer dia,  ruta circular a l'ermita de Nuestra Señora de Muskilda i visita al poble d'Ochagavía, on vam visitar la piscina fluvial i vam poder comprar formatges i queviures.El segon, caminada fins a Roncesvalles on veiem l'origen del camí de Sant Jaume i la tomba del cavaller Roldán, mort en batalla als volts de l'any 700 i protagonista del poema èpic medieval "la canción de Roldán".

En el tercer, ens adintrem al cor de la Selva d'Irati, tot reseguint el marge del pantà d'irabia, acompanyant el riu Irati fins arribar a las Casas de Irati i arribant fins a la cascada del Cubo per fer un merescut bany abans del dinar. En aquesta jornada, ens captiven els faigs de la selva, molts d'ells sembla que ens parlin...


El penúltim dia fem el cim que dóna nom a l'alberg que ens acull a Orbaitzeta: el Mendilatz, al qual pugem i, tot seguit, visitem les ruines megalítiques d'Azpegui, el cromleg d'Iropil i la fantàstica cova d'Arpea, una jornada plena de visites enmig de remats i remats de cavalls, ovelles i vaques!


El darrer dia, enllacem dues rutes circulars que ens conduiran a fer el cim de l'Azalegui, però a mig recorregut la natura ens obsequia amb el millor dels regals de despedida: un part en directe d'una de els vaques de raça pirenaica que hem vist aquests dies! Realment increible!!


Gràcies Irati per aquesta setmana plena de passejades, camins, riures, paisatges, olors, animals...i gràcies al grup que va fer-ho possible! ha estat un plaer, fins aviat!!

0 comentarios:

Publica un comentari