divendres, 28 de març del 2008

Abel Tasman National Park

L'Abel Tasman es un parc natural situat al N de l'illa Sud, entre la Golden bay i la Tasman bay.
Te una xarxa de senders que permeten fer caminades des d'1 a 10 dies. La mes hiper-coneguda es un "cami de ronda" que es pot fer en 2 o 4 dies, depenent de les hores que es vulguin caminar.
El cami transcorre per paratges encisadors i totalment verges.
Esta equipat amb refugis, zones d'acampada i algun apartament.
Els seus frondosos boscos tenen una bona presencia d'ocells autoctons, tambe arran de mar hi crien varies colonies de corbs marins i en els illots hi han llobs marins.
Ve gent de tot el planeta a visitar-lo: per terra s'fa de veure caminant, pel mar en caiac, veler o amb els taxis aquatics que et porten a totes les platges amb serveis i per l'aire es pot veure amb helicopter o avioneta.
El resultat d'aquesta conservacio acurada de l'entorn juntament amb les seves aigues tranquiles i un clima benigne i assoleiat, es una plena acupacio turistica practicament tot l'any.
Evidentment no hi ha atur i la poblacio local gaudeix d'una qualitat de vida excel.lent.
Paralelament, la gestio eficient i respectuosa del territori satisfa les expectatives dels turistes tal i com ho confirmen les enquestes fetes al final de les vacances.

Aquest model podria funcionar tambe perfectament a la costa catalana, ja que disposa d'un patrimoni natural i cultural excepcional.
Pero aquest turistes no volen caminar per sobre l'asfalt, ni veure gaires urbanitzacions, ni blocs d'apartaments, ni ports esportius... volen veure natura viva!
i no volen anar de vacances a un lloc on la conservacio del medi deixa molt a desitjar.


El primer dia vam anar amb una barca fins a la Bark bay,
i vam caminar 8 hores fins a Marahau.






Un altre dia vam llogar un caiac doble per poder tenir una vista de la mar cap a terra. Vam tenir la sort de trobar un grup de lleons marins parant el sol, n'hi havia de petits que no paraven de jugar just al voltant nostre, no s'espantaven quan ens hi vam acostar i a mes ens van fer una exibicio de natacio estupenda.
Per cert, hi ha uns mulclos que tenen el voltant del llavi de color verd que son bonissims, us ho asseguro!



4 comentarios:

Hola,
la primera foto sembla del far de San Sebastià...vols dir que no has fet igual que els que van anar a la Lluna per primer cop? ( diuen que va ser un decorat).
Bé, m'agrada molt el reportatge...
molts de records,

Frederic

hola Ramón,
Impressionant el recorregut que esteu fent, quins paissatges¡¡¡
Us aniré seguint des de La Bisbal.
Salut
xevi (de la Bisbal)
PD: gràcies pel teu comentari a la meva expo de Torroella.

Des del far de Sant Sebastià, diu en Frederic? Doncs a mi em feia pensar una mica amb el tall que va al Golfet amb més gran, és clar, potser pels arbres, no sé. Tu, quina enveja que em fas, ja hi vindria a passar una temporadeta aquí.Els paisatges són una passada i tu deus disfrutar com un camell. Si el musclus són bons,tasta les garoines a veure què ... ja ens ho diràs.
Una abraçada ben forta

Eva ( la cosina )

Hola Ramon, sóc la tia Lluïsa. He vist totes les fotos que has penjat i és un lloc fabulós per anar a passar les vacances. Espero que t'ho passis molt i molt bé. Petons,
Lluïsa

Publica un comentari a l'entrada