dijous, 25 de maig de 2023

CAP D'ANY A L'ALGARVE

 

PRÒXIMA DATA PROGRAMADA:
- Del 27 de desembre de 2023 al 2 de gener de 2024 

Un viatge de 7 dies per conèixer l'Algarve, la regió més meridional del Portugal continental. Banyada per l'oceà Atlàntic, té una forta influència de la mar Mediterrània, cosa que li dona una riquesa ambiental única. Els valors de la natura i la intervenció humana sobre el territori al llarg dels temps, li han proporcionat unes característiques especials. Els seus penya-segats, sistemes dunars i zones d'aiguamolls del front marítim, són especialment encisadors, salvatges i harmònics, tot un regal pels nostres sentits.
Entre parcs i reserves Naturals i zones de la Xarxa Natura 2000, prop del 38% del seu territori té un alt grau de protecció, fruit de la seva importància biològica i paisatgística.

PUNTS FORTS DEL PROGRAMA:

- El Parc Natural de la Costa Vicentina per on transcorre l'anomenada Ruta Vicentina que ressegueix la costa oest de l'Algarve, des de Porto Covo fins al cap São Vicente. Una de les zones costaneres més belles i més ben conservades d'Europa.

- Ponta da Piedade, un grup de formacions rocoses al llarg de la costa on tindrem vistes sorprenents d'un conjunt espectacular de roques daurades de color groc-daurat de fins a 25 metres d'alçada.

- Deixa't encisar per les meravelles d'un camí que et portarà sense remei a caure rendit davant de la síndrome de Stendhal que només la natura aconsegueix provocar (amb permís dels Uffizi). La ruta dels Sete Vales Suspensos, que deu el seu nom a les set valls formades per la força de l'aigua, és un camí amb vistes panoràmiques de l'oceà Atlàntic passant per penya-segats, platges, fars, grutes i altres formacions geològiques.

- L'emblemàtica Via Algarviana és un sender (GR13) que ens portarà a conèixer la serra de l'Algarve i un Algarve rural. Uneix el Cap de São Vicente i Alcoutim, travessa la regió d'un extrem a un altre, seguint un antic camí religiós que els pelegrins recorrien fins al Promontori de Sagres, lloc emblemàtic que va ser molt important durant l'època dels Descobriments per la seva ubicació.

- El cap de São Vicente situat a l'extrem sud-oest de la península Ibèrica. Al cap hi ha una antiga fortalesa i un far. Antigament els romans l'anomenaven Promontorium Sacrum, dedicat al Déu Saturn.

- La rica, saludable i variada gastronomia portuguesa, on no hi faltarà el seu saborós bacalhau.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada